Seperator

Hypotheken

Ook voor de juiste hypotheek bent bij u ons aan het juiste adres!

Ons kantoor is “Erkend-Hypotheek-Adviseur”, voor u een waarborg voor een onafhankelijk en deskundig advies. Een hypotheek verwerf je doorgaans voor vele jaren, het is daarom extra belangrijk dat u de hypotheek kiest die het beste bij uw wensen past.

Het afsluiten van een hypotheek heeft belangrijke gevolgen voor uw uitgaven patroon. Niet alleen op het moment van afsluiten, maar ook voor een flink aantal jaren daarna. Het is dus van belang dat u zich goed laat informeren over de keuze van de juiste hypotheek. Geldverstrekkers kijken voor de beoordeling van uw financiële situatie o.a. naar uw inkomen, uw spaargeld en eventuele financiële verplichtingen zoals leningen, (doorlopend) krediet of alimentatie. Meestal wordt uitgegaan van de zogenaamde woonquote. Dat is het maximale deel van uw inkomen dat u kunt gebruiken voor uw hypotheeklasten. Naast financieringslasten heeft u immers nog andere uitgaven. 
Daarom is het zinvol na te gaan wat uw gemiddelde maandelijks lasten zijn.

Uw (toekomstige) hypotheeklasten bestaan voor een groot deel uit rente. Als de rente hoog is, kunt u een minder hoge lening afsluiten dan wanneer de rente laag is.
De rentestand is meestal lager als de rentevaste periode korter is. Hierbij moet u wel rekening houden dat u eerder te maken krijgt met een gewijzigde rente, waarbij u rekening moet houden met een mogelijk hogere rentestand.

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u rekening houden met toekomstige gebeurtenissen. Wanneer er bijvoorbeeld kinderen komen, is er in de meeste gezinnen minder budget beschikbaar voor de hypotheeklasten. Ook bij stoppen met werken, wordt het inkomen vaak lager. Het is daarom van belang dat u de looptijd van de hypotheek en de hoogte daarvan afstemt met toekomstige gebeurtenissen.
Deze veranderingen zijn voorzien, u heeft er zelf voor gekozen, maar helaas is het ook mogelijk dat u met onvoorziene veranderingen te maken krijgt. Onvoorziene veranderingen zijn bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of het overlijden van u of uw partner.
Deze veranderingen zijn gelukkig wel te verzekeren zodat de inkomensachteruitgang niet leidt tot betalingsproblemen. Wij als Erkend-Hypotheek-Adviseur kunnen u daarover adviseren.

Veel verzekeringsmaatschappijen, banken en pensioenfondsen bieden hypotheken aan. De condities verschillen, de prijzen lopen sterk uiteen. Wij kunnen u helpen om die ene hypotheek te selecteren die bij u past.


Inloggen

Inloggen op mijn Assurantie- en Makelaarskantoor Swinkels BV. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?